Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Tüm aşamaların doğru bir halde tamamlanması ile kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden olumlu anlatım alınması esenlanır.

Yangın kapısı nasıl kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla vergilanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde kâin yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla arama edilen mekanizma yardımıyla kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi gestaltlırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları prestij ve dayanıklılık sinein tercih edilir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve özen etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

 60dk ve 120dk üzere ortalama dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller yeğleme edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri üzerine fen alabilir showroomumuzu ziyaret edebilirsiniz. 

Kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın bapsı fiyatları konusunda önemli bir yer da, kaliteli bir yangın kapısının daha mürtefi bir fiyatla satın aldatmaınmasının uzun vadede daha kazançlı olabileceğidir. Çünkü birinci sınıf bir yangın kapısı, yangın sırasında daha uzun müddet dayanır ve henüz az onarım gerektirir.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara bakılırsa, yangın merdivenleri kemiksiz defa kayranı 150 metrekare’den okkalı ve takkadak fazla kezı olan umumi binalarda, bitirme adeti 4’ten aşkın olan tüm dokumalaşmalarda yangın merdiveni bünyelması zorunlu kılınmıştır.

Aynı zamanda yangın kapısının olmazsa olmazları arasında; kapı aksesuarları da nokta alıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Yangın Kapısı Kolu aşağı hak itilerek bapnın kolayca açılmasını sağlayıcı Panik Cenah binasında kullanılır. Ateş anında ihtiyaç duyulan bu aparat berenarı fonksiyonel ve haza olmalıdır.

Merdivenler tahliyeyi esenlayacağı gibi aynı zamanda yangına karışma ekiplerinin bile medarımaişetini kolaylaştırıp hızlandırır. Yangın merdiveni eder tayin aşamasında firmalara gereğince değişçilikimler olabilir. Yeğleme edilecek malzemelerin kalitesi genel olarak birbirine yaklaşan olacağından benzerlikler gösterebilir. Yangın merdiveni fiyatları hazırladığımız amelî ve kaliteli projeler sebebiyle ulaşılabilir seviyelerde olmaktadır. İnsan sağlığının en ön sırada ülke aldığı uygulamalarda fiyatların çok uçuk halde olmaması tedbirlerin elan çabuk uygulanmasını sağlayabilir. Kırmızıınacak önlemler sayesinde kendinizi güvende hissedeceksiniz. Aynı yangın kapısı zamanda maddi açıdan da korunabileceksiniz.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnızca bulunduğu gestaltnın ciğererisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek kurtarma yolları olarak kullanmasını esenlamaktadır. 

Report this wiki page